In de basis van de houtskeletbouw huizen worden kant-en-klare houten constructies samengesteld. Het houten frame bestaat uit horizontale en verticale frames. Scheidingswanden worden tijdens het bouwproces van het houten paneelhuis op hun beurt gevuld met hoogwaardige thermische isolatie.

Tweezijdig houten paneelhuis wanddecoratie is optimaal in het geval van energieverbruik.

Houten huizen

Voordat het materiaal op de bouwplaats wordt afgeleverd, bevinden de afgewerkte constructies van houten paneelhuizen zich in fabrieken of magazijnen en worden ze niet vooraf blootgesteld aan ongunstige weersomstandigheden, ze hoeven niet te worden opgeslagen op de bouwplaats omdat, zodra ze op de bouwplaats zijn afgeleverd, onmiddellijk wordt overgegaan tot de montage ervan.

Een belangrijk kenmerk van houten paneelwoningen is dat ze zijn opgebouwd uit vele lagen, waarbij elke laag zijn eigen functie heeft:

Het frame zorgt voor horizontale en verticale belastingen
Een steun elimineert het buigen van de muur
Platen zijn voor verankering en een brandrisico

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de isolatie zorgt op zijn beurt voor bescherming tegen brand, geluid en warmte. Tegenwoordig worden houten paneelhuizen bouwconstructies gemaakt op de manier, dat ze stoomdoorlatend kunnen zijn. De binnenste kamer houten materiaal paneel werkt als de stoom barrière en hermetische laag op hetzelfde moment. Het belangrijkste voordeel is dat de binnenste stoombarrière – de folie niet nodig is. Het verlaagt de kosten en zorgt ook voor een beter binnenklimaat. De muur kan op elk moment droog worden, en preventieve chemische houtbescherming is niet nodig.

Wat de veiligheid betreft, is het werk aan het paneel of de modules veiliger dan bouwwerkzaamheden ter plaatse. Dit betekent niet dat de kwaliteit van de arbeidskrachten minder is, wat betekent dat werknemers een veiligere omgeving wordt geboden voor hetzelfde werk. Aangezien houten paneelwoningen in een strikt gecontroleerde omgeving worden vervaardigd, is het eindresultaat zo kwalitatief dat het mogelijk is om hermetische woningen, zelfs passiefhuizen, te bouwen met de elementen van prefabwoningen. Kijk maar eens naar de computergrafiek, zoals die is gemonteerd op de bouwplaats van een houten paneelhuis:

In geval van bescherming is prefab-huisbouw in een fabriek met panelen of modules veiliger dan bouwwerkzaamheden ter plaatse. Dit betekent niet dat de kwaliteit van de arbeidskrachten minder is, wat betekent dat de werknemers een veiligere omgeving wordt geboden voor hetzelfde werk. Aangezien geprefabriceerde huizen in een strikt gecontroleerde omgeving worden vervaardigd, is het eindresultaat zo hoog dat het mogelijk is om hermetische huizen, zelfs passieve huizen, te bouwen van geprefabriceerde bouwelementen.
Belangrijkste voordelen van geprefabriceerde woningen
Het gelijktijdig uitvoeren van verschillende werkzaamheden in een fabriek en op de bouwplaats levert aanzienlijke besparingen op in het gebruik van middelen;
Fabrieksproductie biedt een hogere kwaliteit dan een volledige cyclus bouwen ter plaatse op het object;
Minder bouwafval;
Onafhankelijkheid van de weersomstandigheden en seizoenen;
Een geschikt alternatief voor gevallen waar lokale arbeidskrachten niet beschikbaar zijn.
Industrieel produceren biedt meer veiligheid dan bouwen.

Beperkingen:

De grootte van het geproduceerde produkt bepaalt de beperkingen van het transport – wegbreedte, brughoogtes, verkeersbeperkingen per dag in aangewezen stadscentra;
noodzakelijke politiebegeleiding;

De maximale belasting van kranen en tijdelijke pallets moet groter zijn dan het gewicht van het product;
montage vereist meer precisie dan alles volledig op elkaar bouwen
het risico van fouten in de berekeningen en van massaproductie van ongeschikte maten voordat op een object is gemeten;
de duurzaamheid is afhankelijk van de transportomstandigheden en het materiaal op de bouwplaats;
Industriële productie vereist een constante en voorspelbare vraag Paneelhuis – een houten frame vouwhuis, gekenmerkt door duurzaamheid, duurzaamheid, energie-efficiëntie en economie. Het paneelhuis is gemakkelijk te installeren, het werk op de bouwplaats is binnen een korte periode van tijd.
Houten paneelhuizen

Tegenwoordig worden houten ruwbouwconstructies gemaakt op de manier waarop ze niet dampdoorlatend zouden zijn. Het binnenpaneel van het houten materiaal werkt tegelijkertijd als barrière voor de damp en als hermetische laag.

Het grote voordeel van deze constructie is, dat de binnenbarrière voor de damp – een folie – niet nodig is. Dit verlaagt de kosten en zorgt voor een beter binnenklimaat. De muur kan op elk moment drogen, dus preventieve chemische bescherming van het hout is niet nodig.

Houten paneelbouw – hoe snel is het mogelijk om het te bouwen?

De details van een Houtskeletbouw zijn licht, daarom is er voor de installatie geen speciale apparatuur nodig. Elk deel van het huis is mogelijk om met de handen aan elkaar te plakken. Dit werk kan worden vergeleken met het werk van een timmerman. Het is mogelijk om elke geometrische vorm voor houten paneel huizen te krijgen, het is mogelijk om ze te versieren met elk materiaal.